پیروزی ایران در دو جنگ نظامی و ارزی/ نوسان دلار موقتی و طبیعی است
یک کارشناس اقتصادی گفت: ایران علاوه بر پیروزی در جنگ نظامی، موفق شد در جنگ ارزی و اقتصادی نیز پیروز میدان شود.
حمیدرضا جیهانی، کارشناس اقتصادی با اشاره به مدیریت بازار ارز در برهه جنگ میان ایران و رژیم صهیونیستی به خبرنگار ایبنا گفت: در جنگ ۱۲ روزه، ایران تنها با اسرائیل نمیجنگید، بلکه با آمریکا هم مبارزه میکرد و با این حال موفق شد تا این دو کشور متخاصم را شکست دهد.
وی تصریح کرد: علاوه بر پیروزی ایران در جنگ نظامی، کشورمان موفق شد در جنگ ارزی و اقتصادی نیز پیروز میدان شود، چراکه بانک مرکزی با سیاستهایی که اجرا کرد، موفق شد به خوبی بازار ارز را مدیریت کند. در جنگ ۱۲ روزه، نرخ ارز تنها حدود ۱۲ درصد رشد کرد که در همان روزهای ابتدایی ثبت شد و در ادامه و سایر روزها بانک مرکزی موفق شد تا مانع جهش نرخ ارز شود.
این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: بعد از اینکه خبر آتش بس اعلام شد، نرخ ارز سقوط کرد و تا قیمتهای قبلی یعنی تا نرخ ۸۴ هزار تومان نیز عقبگرد داشت. این موضوع به خوبی نشان میدهد که بانک مرکزی بر بازار ارز احاطه داشته و دارد.
وی افزود: از دو روز پیش هم نرخ ارز در بازار غیر رسمی دوباره شروع به رشد قیمتی کرد که به دلیل نگرانی از ادامهدار بودن جنگ و تحریک انتظارات و البته طبیعی است. نوسانات کنونی نیز همچون گذشته موقتی و هیجانی است؛ چراکه ربطی به تقاضای واقعی ارز و مسائل اقتصادی ندارد و به دلیل افزایش انتظارات تورمی رقم خورد.
جیهانی گفت: بانک مرکزی ابزارهایی دارد که میتواند با استفاده از آنها مانع از جهش نرخ ارز شود که یکی از مهمترین ابزارها افزایش ذخایر طلاست؛ بنابراین میتواند باز هم نرخ دلار را به سطوح قبلی بازگرداند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: بانک مرکزی در سالهای اخیر با افزایش واردات طلا و همچنین با استفاده از سیاست رفع تعهد ارزی، واردات این فلز گرانبها را به کشور سرعت بخشیده است، در نتیجه با این ابزار میتواند بازار ارز را به خوبی مدیریت کند.
وی خاطر نشان کرد: پرسش مهم، اساسی و بسیار حیاتی در شرایط کنونی این است که آیا بانک مرکزی میتواند نیازهای واقعی ارزی و بهویژه در بخش کالاهای اساسی را پاسخ دهد و تامین ارز واردات را به خوبی پیش ببرد؟ باید پاسخ داد که طبق آمار بانک مرکزی و گزارش آقای رئیس کل، تامین ارز واردات به خوبی پیش میرود و در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد؛ به نحوی که در کمتر از دو روز یک میلیارد دلار ارز برای واردات تخصیص دادهاند.
جیهانی تصریح کرد: در دوران جنگ، بانک مرکزی تخصیص ارز به واردات کالاهای اساسی را بیشتر کرده است و این موضوع موجب شده تا کمبود کالایی در کشور نداشته باشیم و برهمین اساس باید بابت تمام این تدابیر قدردان بانک مرکزی بود.
وی در پایان تاکید کرد: در جنگ ۱۲ روزه شاهد همراهی مردم و انسجام ملی هم بودیم، همچنین در این جنگ هماهنگی کامل دستگاههای اقتصادی دولت بهویژه بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باعث شکست توطئه دشمن در جنگ اقتصادی و برهم خوردن آرامش بازار ارز و طلا و حتی بازار کالاها شد که در صورت ادامه بحران، با همین سیاستها باز هم میتوانیم پیروز میدان باشیم.
منبع:
رسانه بانک مرکزی | ایبنا